Hollanda’da geçtiğimiz yıl itibariyle birçok hatta fiilen kullanılmaya başlanan OVpay sitemi bugünden itibaren tüm ülke genelinde kullanılabilir hale geldi. Son olarak bugün Rotterdam bölgesinde toplu taşımayı yöneten RET şirketi de sisteme giriş yaptı.

OVpay sisteminde banka ve kredi kartı ile veya akıllı telefona yüklenen ödeme uygulamaları aracılığı ile toplu taşıma bileti alınabiliyor. Bu biletin ücreti OV-chipkaart ile alınan biletle aynı.  Ancak belirli bir aylık abonesi bulunan veya indirim hakkı bulunan vatandaşlar ov-chipkaart ile ödeme yapmak zorunda. 

OV-chipkaart ve OVpay sisteminden sorumlu olan Translink şirketine göre toplu taşımayı sık olarak kullanan vatandaşlar daha fazla temassız ödemeyi tercih etmeye başladı. Mayıs ayı içerisinde alınan toplu taşıma biletlerinin yüzde 6’sında bir banka kartı, kredi kartı veya telefon uygulaması kullanıldı.

Bu noktalara dikkat etmelisiniz
Tramvay, otobüs, metro ve tren gibi toplu taşıma araçlarında kullanılan OVpay siteminde dikkat edilmesi gereken bir husus bulunmakta. Okutucuya birden fazla kartı aynı anda okutulmaması gerekiyor. Böyle bir durumda her bir banka veya OV-chipkaart'ınızdan ücret kesile biliyor.

Translink, kart okuyucuya sadece bir kartın okutulması gerektiğini ayrıca telefonla yapılacak ödemelerde de telefonun kılıfından çıkartılması tavsiyesinde bulunuyor.

Bir kartla check-in yapıp, başka bir kartla check-out yapmanız halinde ise iki kez check-in yapmış gibi işlem görülüyor. Bu durumda iki kez başlangıç tarifesi alınıyor. Yani otobüs, tramvay ve metro için 4 euro ve tren için 20 euro hesabınızdan kesiliyor. 

Eğer bir hata oluştuysa, haksız yere alınan ücretler OVpay web sitesinden veya telefon uygulaması (Android veya iOS) üzerinden iade talep edilebiliyor.

OVpay’de bilet ücreti OV-chipkartlarında kesilen ücretlerle eşdeğer. Gün içinde yapılan seyahatlerin tüm masrafı günlük olarak toplanarak banka veya kredi kartına yansıtılıyor ve kullanıcılar yapılan masrafı ertesi gün hesap dökümünde görebiliyor. 

Seyahat geçmişini görmek isteyen yolcuların, banka kartlarını OVpay sitesi üzerinden eşleştirmeleri gerekiyor.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.