Bu hafta Salı günü gelen bir ihbar zerine harekete geçen polis, Vlaardingen Vulcaanweg'de bulunan DFDS nakliye firmasına ait sahada, arama yaptı. 

Olay yerine gelen Liman polisi, sahadaki güvenlik görevlilerinin araçların kontrolü esnasında bir TIR’ın kasasında normalin üzerinde ısı fark ettiğini, bu nedenle araçta kaçak kişilerin olduğundan şüphelenildiğini öğrendi. 

Yapılan aramada dorseyi açan polis, içeride 5’i çocuk 18 kaçak göçmenle karşılaştı. TIRdan indirilen kaçakların sağlıklı olduğu, boğulma gibi bir riskle karşılaşmadıkları belirtildi. 

Yakalanan kişilerin Türk vatandaşı olduğunu açıklayan polis, haklarında yasaklı bölgede bulunmaktan işlem başlattı ve Yabancılar Polisine teslim etti.  

Bulunan kişilerin insan kaçakçılığı kurbanı mı yoksa tırın içinde İngiltere’ye geçmeye çalışan göçmenler mi olduğu henüz netlik kazanmadı. 

Aracın 41 yaşındaki Türk şoförü ise insan kaçakçılığı iddiası ile gözaltına alındı.

Aynı şirket sahasında geçtiğimiz yıl Aralık ayında yine bir TIR içinde 20 kaçak yakalanmıştı. Yakalananlar arasında 4 yaşında bir çocuk ve 83 yaşında bir adam da bulunuyordu.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın