Schiphol'un geçtiğimiz hafta aldığı ve önümüzdeki bir buçuk ay boyunca geçerli olacak yolcu kotası nedeniyle KLM Royal Dutch Airlines 42 uçuşunu iptal etti. Türk Hava Yolları (THY) ve Corendon’da uçuş iptali bulunmuyor.

Amsterdam Schiphol havalimanında yaz aylarından beri güvenlik personeli eksiği kaynaklı sıkıntılar yaşanmaya devam ediliyor. Geçtiğimiz hafta Cuma günü Schiphol yönetimi, önümüzdeki bir buçuk ay boyunca günde 9 bin 250 daha az yolcuya izin verileceğini açıkladı. 

Schiphol’ün operasyon direktörü Hanne Buis Cuma günü yaptığı açıklamada, yolcuların ve çalışanların güvenliğini garanti altına almak için yolcu sayısındaki azalmanın gerekli olduğunu dile getirdi.

Schiphol’ün yolcu kotası kararına karşı bazı uçak şirketleri uçuşlarını iptal ettiğini duyurdu. Pazar günü KLM Royal Dutch Airlines tarafından yapılan açıklamada, şimdiden 42 uçuşun iptal edildiği belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre Türk Hava Yolları ve Corendon, Schiphol’ün kota kararına karşı herhangi bir uçuş iptaline gitmeyecek.

“Schiphol için bir engel olmasını istemiyorum”
Geçtiğimiz hafta Perşembe günü beklenmedik bir şekilde açıklama yapan Schiphol CEO’su Dick Benschop, kurumunun sorunları ele alma biçimine yönelik çok fazla eleştiri yapıldığını ve bu anlamda üst düzey yönetici olarak sorumluluğunun da vurgulandığını belirterek istifa ettiğini söyledi. 

Benschop “Schiphol'e yeni bir başlangıç yapması adına alan sağlamak için kendi inisiyatifimle yer açıyorum. Kişisel olarak bana yapılan eleştirilerin Schiphol için bir engel olmasını istemiyorum.” şeklinde ifade kullandı.

Alanda krize geçici çözüm sunuldu
Schiphol’den uçacak olan yolcular aylardır güvenlik personeli eksikliği nedeniyle uzun kuyruklar oluşturuyor. Yaşanan durum ile ilgili yapılan yorumlarda; yaz aylarında personel için verilen ikramiyelerin personel azlığını bir nebze giderdiği ancak ödeneklerin kesilmesi ile personelin başka işlere yöneldiği düşünülüyor.

Aynı düşüncede olan FNV sendikası da geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, bu noktaya dikkat çekmiş “Artık ödenek kalmadığına göre, tekrar başka işlere yöneliyorlar” demişti

Foto: Tim van der Wiel - Unsplash

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.