Amsterdam’daki Schiphol havalimanında yaşanan kriz bir türlü çözülemiyor. Perşembe günü Schiphol üst düzey görevlisi Dick Benschop’un istifa kararını açıklamasından sonra bugün yapılan yeni bir açıklamada, önümüzdeki bir buçuk aylık dönem için günlük yolcu kotasının devam edeceği ve giden yolcu sayısının azaltıldığı belirtildi.

Yaz aylarında başlayan ve eylül sonuna kadar devam edecek olan yolcu kotası sınırlamasında şimdiye kadar, Eylül ayında giden yolcu sayısının günde maksimum 67 bin 500 ve Ekim ayı içinde 69 bin 500 kişi olmasına karar verilmişti. 

Bugün yapılan açıklamada ise giden yolcu sayısının bu ayın sonuna kadar 54 bin 500’e ve gelecek ay içinse 57 bin kişiye kadar indirildiği kaydedildi. 

Havalimanı açıklamasında yolcu kotasının düşürülme sebebinin güvenlik personeli sayısının yeterli olmaması gösterilirken, güvenlik şirketlerinin daha önce belirttiğinden daha az personel tedarik edeceğine vurgu yapıldı

Schiphol yönetiminin bu açıklamasının ardından ilk açıklama KLM’den geldi. Uçak şirketi “bu karar; yolcularımız, meslektaşlarımız ve Schiphol'ün ve dolayısıyla KLM'nin ulusal ve uluslararası itibarı için geniş kapsamlı sonuçlara sahiptir.” şeklinde açıklama yaptı.

KLM; hali hazırda bileti olan yolcuların her zamanki gibi seyahatnin devam etmesini sağlamak için elinden geleceğini yaptığını ve önümüzdeki günlerde daha net bir uçuş programı açıklayacağını kaydetti.

Schiphol havalimanın bugün getirdiği yolcu kotasına karşı diğer havayolu şirketlerinin nasıl bir uçuş planı hazırladığı henüz netleşmiş değil.

“Schiphol için bir engel olmasını istemiyorum”
Perşembe günü beklenmedik bir şekilde açıklama yapan Schiphol CEO’su Dick Benschop, kurumunun sorunları ele alma biçimine yönelik çok fazla eleştiri yapıldığını ve bu anlamda üst düzey yönetici olarak sorumluluğunun da vurgulandığını belirterek istifa ettiğini söyledi. 

Benschop “Schiphol'e yeni bir başlangıç yapması adına alan sağlamak için kendi inisiyatifimle yer açıyorum. Kişisel olarak bana yapılan eleştirilerin Schiphol için bir engel olmasını istemiyorum.” şeklinde ifade kullandı.

Aylardır devam eden kriz
Schiphol’den uçacak olan yolcular aylardır güvenlik personeli eksikliği nedeniyle uzun kuyruklar oluşturuyor. Yaz aylarında personel için verilen ikramiyelerin personel azlığını bir nebze giderdiği düşünülüyor. Aynı düşüncede olan FNV sendikası, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, bu noktaya dikkat çekmiş “Artık ödenek kalmadığına göre, tekrar başka işlere yöneliyorlar” açıklamasında bulunmuştu.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.