Ulusal Terörle Mücadele ve Güvenlik Koordinatörü (NCTV) tarafından yapılan açıklamada, terör tehdidi seviyesinin, İsrail ve Gazze'deki çatışmalar ve Hollanda'nın komşu ülkelerinde yaşanan terör saldırıları nedeniyle 3’üncü seviyeden 4’üncü seviyeye çıkartıldığı belirtildi.

Hollanda’da en son 2019 yılında terör tehdidi seviyesi 4’e kadar çıkartılmıştı. Bu yıl Ekim ayında bir açıklamada bulunan NCTV henüz bir seviye artışının gerekli olmadığını açıklamıştı.

NCTV’nin son raporunda "bir dizi gelişmeye" dikkat çekilerek, “İsrail ve Filistin topraklarındaki şiddetli çatışmalar, bazı Avrupa ülkelerindeki Kuran ihlalleri ve terör örgütlerinin saldırı çağrıları cihatçılık tehdidini arttırmıştır. Komşu ülkelerimizde meydana gelen son saldırılar, bireylerin bu çağrılara kulak verdiğini göstermektedir.” şeklinde ifade kullanıldı.

Almanya'da geçtiğimiz ay Noel pazarlarında ya da Noel döneminde saldırı planladıkları gerekçesiyle çok sayıda kişi tutuklandı. Fransa'da ise Aralık ayı başında radikal bir Müslüman Eyfel Kulesi yakınlarında birkaç kişiyi bıçakladı. Bu olayda bir kişi hayatını kaybetti.

NCTV'ye göre, tehdit seviyesindeki artış “standart önlem” veya “ulusal tavsiye” şeklinde değerlendirilmemesi gerekiyor.  Seviyenin yükseltilmesinin ‘sokaklarda daha fazla askeri personel görüleceği’ anlamına gelmediğini belirten NCTV ancak, yerel makamların, polis ve savcılıkla birlikte, her bir olay için, varsa ne gibi ek tedbirler alınması gerektiğini değerlendirmesi gerektiğini belirtiyor.ü

NCTV Koordinatörü Pieter-Jaap Aalbersberg, katıldığı bir TV programında tehdit seviyesinin yükseltilmesi nedeniyle vatandaşların olası bir saldırıdan korkmasına gerek olmadığını dile getirdi. 

Bir NCTV sözcüsü de Hollanda'daki seçim sonuçlarının tehdit seviyesini yükseltmek için bir neden olmadığını bildirdi.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Wikimedia

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş