Perşembe günü Eindhoven'da 8 eve eş zamanlı olarak baskın düzenleyen polis ekipleri,  bir terör saldırısına hazırlık yaptıkları ve bu yolda eğitim aldıkları şüphesiyle dokuz kişiyi tutukladı. Evlerde yapılan aramalarda silah veya patlayıcı madde bulunmadı ancak, çok sayıda veri taşıyıcısına el konuldu.

Savcılık tarafından yapılan açıklamada; elde edilen verilere göre, bu kişiler hakkında çok ciddi şüpheler bulunduğu ve yapılan tutuklamalarla yüksek ihtimalle bir terör saldırısının önlendiği kaydedildi. Açıklamada, bu kişilerin nereye ve nasıl bir saldırı planı hazırlığı içinde olduklarına dair bir yorum yapılmadı. 

Tutuklanan 9 Hollanda uyruklu zanlının yaşlarının 18 ile 31 arasında değiştiği ve bu kişilerden sekizinin Hollanda, birinin ise Afganistan doğumlu olduğu belirtildi. Savcılık tutuklanan kişilerin IŞİD sempatizanı olduklarından şüpheleniyor.

Basına yapılan açıklamada; bu kişiler hakkındaki soruşturmanın geçtiğimiz yaz, Savcılık ve Ulusal Suç Soruşturma Dairesi tarafından ve AIVD'den alınan bilgilere dayanarak başlatıldığı kaydedildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU