Yükseköğretimde  yeni eğitim ve öğretim yılı önümüzdeki hafta başlıyor. Eğitim Servisi DUO, 31 ağustos 2023 itibariyle Temel Eğitim Bursu (Basisbeurs) için başvuru yapan öğrencilerin sayısının tahmin edilenden 7 bin kişi fazla olduğunu açıkladı. 

DUO yetkilisi basına yaptığı açıklamada bu yıl temel eğitim bursu için 435 bin öğrencinin başvuru yapacağının tahmin edildiğini açıkladı. Ancak elde edilen bilgilere göre, 1 Eylül itibariyle yaklaşık 444 bin 200 öğrenci burs için başvuru yaptı. Bu öğrencilerin burs ücretleri eylül ayı içerisinde ödenecek.

Kurum yetkilisi, başvuru sayısının artışının yüksek eğitime yeni başlayan öğrencilerin sayısından kaynaklana bileceğini belirtirken, bir başka nedenin Avrupa ülkelerinden gelen öğrenciler için uygulanan temel burs alabilme kurallarındaki esnetmeden kaynaklanabileceğini kaydetti.

Yeni Temel Eğitim bursunda ailesi ile birlikte oturan Hollanda’daki öğrencilere 110,30 euro, ailesinden ayrı oturan öğrencilere ise 439,20 euro burs verilecek. AB ülkelerinden gelen bir öğrenci ise haftada sekiz saat çalışırsa, 439 euro temel burs ve 416 euro'ya kadar ek burs alma hakkına sahip olacak. 

Yeni burs sistemi, diğer krediler, yurtdışında okuyan öğrenciler veya özel duruma sahip öğrencilere tanınan haklar konusunda bilgi için “Hollanda'da yüksek eğitimde yeni burs sistemi: Ödenecek miktarlar belli oldu” haberine göz atabilirsiniz. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş