“Seçim özgürlüğü önemli” sloganı ile yola çıkan bir T-Mobile çalışanı, şirketin kurumsal kıyafetlerinde özellikle Müslüman personele özel değişiklikler yapılmasının önünü açtı. Rania El Khattabi bu girişimiyle diğer şirketlere de örnek olmayı istiyor.

Kıyafet yönetmeliği genellikle işverenler ve çalışanlar arasında tekrar eden bir sorun. Son olarak geçtiğimiz hafta Avrupa Adalet Divanında bakıla bir davada, şirket lehine karar veridli. Belçikalı bir stajyer tarafından açılan davada verilen kararda, şirketlerin belirli koşullar altında, çalışanların yanı sıra stajyerlere de başörtü takma yasağı getirebilmesine onay verildi. K

Gerek Avrupa içinde gerekse Hollanda'da zaman zaman sorunlar yaşanan, işyerinde uygulanan kıyafet yönetmeliğinde farklı bir bakış açısıyla yola çıkan T-Mobile, bir çalışanının sunduğu teklifi kabul etti ve çalışma ortamında kullanılan iş kıyafetlerinin tasarımını değiştirdi.

25 Yaşındaki Rania El Khattabi’nin önerisi ile hazırlanan yeni kıyafetler mevcut iş kıyafetlerinden daha bol ve uzun. Ayrıca Müslüman kadın çalışanlar için de özel logolu bir başörtüsüne sahip.

“Rahatlık ve eçim özgürlüğü önemli”
RTL haber sitesine açıklamada bulunan Rania “Çalışanlara seçim özgürlüğünün verilmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Ama aynı zamanda ben ve diğer meslektaşlarım arasında bir ayrım yaratmak istemedim.” şeklinde ifade kullanırken, bu yılın başlarında işverenine düşüncelerini ilettiğini söyledi.

Yaklaşık 9 ay boyunca iş kıyafetinin ölçüleri ve modelinin üzerinde çalışıldığını belirten Rania, şuandaki iş kıyafetlerine göre daha bol ve uzun kıyafetlerin hazırlandığını ve buna ek olarak üzerinde T-Mobile logosu bulunan bir de başörtüsü tasarlandığını kaydetti.

Müslüman olmayan meslektaşlarından da çok olumlu geri dönüşler aldığını belirten Rania, yeni kıyafetlerin daha bol ve rahat olması nedeniyle, onların da tercihi haline geldiğini aktardı.

Rania El Khattabi son olarak, tüm şirketlerin bunu bir örnek proje olarak kabul edip kendi bünyelerinde bu konuya daha fazla ilgi göstermesini istediğini dile getirdi.

is kiyafeti01

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.