Telekomünikasyon şirketi T-Mobile 2023 abone tarifelerini açıkladı. Buna göre hemen hemen tüm tarifelere zam yapıldı. Şirket açıklamasında enflasyon artışına uyumlu olarak zam yapıldığı belirtildi. Fiyat artışından etkilenmeyecek abonelikler de bulunuyor.

T-Mobile tarafından yapılan açıklamaya göre sabit hatlar ve mobil hatlar için yapılan zamların Merkezi İstatistik Bürosunun (CBS) açıkladığı enflasyon değerlerine göre artırıldığı kaydedildi.

Şirket web sitesinde yayınlanan açıklamada, “Hollanda'da fiyatlar her yıl artıyor. Bu enflasyon ile birlikte maliyetlerimiz de artıyor. Bu nedenle abonelik ücretlerimize enflasyon düzeltmesi uyguluyoruz.” şeklinde ifade kullanıldı. 

Fiyat artışında iki istisna var
Şirket açıklamasında hem sabit hatlarda hem de mobil hatlarda fiyat artışı konusunda iki istisna olduğu aktarıldı. 1 Ekim 2022 tarihinde veya sonrasında yeni abonelikler veya yenilenen abonelikler aynı fiyatta kalacak, yani fiyat artışından etkilenmeyecek. 

Şirket belirlenen tarihten 1 Ocak 2023’e kadar geçecek zamanın kısa olduğunu, bu nedenle belirtilen aboneliklerde artış uygulanmayacağını açıkladı. Bu müşterilerin faturaları 2023 boyunca aynı kalacak, ancak 2024'te fiyat artışı uygulanacak. 

Bir diğer istisna da işletme aboneliklerinde yapıldı. Esas olarak büyük şirketlerin kullandığı Kurumsal Fiyat Planı (het Corporate Rateplan) ve T-Mobile Zakelijk İnternet aboneliklerinin de fiyatlarına zam yapılmayacak.

T-Mobile Deezer, Videoland, ESPN ve Film1 gibi Ekstra TV paketleri abonelik hizmetlerinin de fiyatlarının artırılmayacağını açıkladı.

KPN ve Vodafone'da enflasyon düzenlemesi daha düşük çıktı
KPN geçtiğimiz ekim ayı başında fiyatlarını enflasyona göre güncelledi. Şirket açıklamasında yeni fiyatların ortalama 5,8 oranında arttığı belirtildi. Açıklamada yeni tarifeyi belirlemek için 1 Temmuz 2021 - 30 Haziran 2022 dönemindeki ortalama enflasyonun baz alındığını ve fiyat artışının ayda 2 euro ile sınırlandırıldığını aktardı.

Vodafone’da KPN’le birlikte aynı dönemde yaptığı açıklamada, fiyatların ortalama yüzde 2,7 artacağını kaydetti. Şirket, fiyat artışının hesaplamasında 2021 yılı ortalama enflasyon değerinin baz alındığını kaydetti.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf: T-Mobile

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.