Hollanda'nın kuzeyindeki Wadden Denizi'nde bulunan Terschelling Adası açıklarında sürat teknesiyle çarpışan deniz taksisinin battığı kazada 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Kazada iki kişinin kaybolduğu belirtildi.

İtfaiyeden yapılan açıklamada, Terschelling Adası açıklarında sabah saatlerinde bir sürat teknesiyle deniz taksisinin çarpıştığı duyuruldu. Açıklamada, olayda deniz taksinin battığı ve bazı yolcuların yaralandığı aktarıldı.

Friesland Güvenlik Bölgesi Sözcüsü basına yaptığı açıklamada içerisinde 8 kişinin bulunduğu deniz taksisinden kurtarılan 6 kişiden 2'sinin yaşamını yitirdiğini aktardı. Sözcü yaşanan kazada biri 12 yaşında bir çocuk olmak üzere iki kişinin kaybolduğunu aktardı. Hollanda Kraliyet Kurtarma Ekibi tarafından yürütülen arama kurtarma çalışmalarında henüz bir sonuç alınamadı.

Kazaya karışan sürat teknesi yoluna devam ederek beraberindeki 21 yolcu ve 7 mürettebatı bölgeye en yakın Harlingen Limanı'na ulaştırdı.

Kazaya karışan Tiger isimli sürat teknesinin kaptanı ve mürettebatı ifade vermek üzere gözaltına alındı.

Hollanda Güvenlik Kurulunun (OVV) Twitter'dan yaptığı açıklamada, kazanın araştırılması için Harlingen'e hareket edildiği kaydedildi.

Harling limanına çekilen Tiger isimli sürat teknesi:

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.