Elektrik ve gazın ev ve iş yerlerine ulaştırılmasını, şebekelerin inşasını ve bakımını gerçekleştiren Stedin, hem vatandaşlara hem de şarj istasyonu operatörlerine çağrıda bulundu: "Saat 16:00 ile 21:00 arasında şarj istasyonlarını kullanmayın."

Stedin, belirtilen saatler arasında vatandaşlara araçlarını şarj etmemelerini tavsiye ederken, şarj istasyonu operatörlerine de bu saatler arasında istasyonları kapatmaları yönünde çağrı yaptı.

Halihazırda ülke genelinde binlerce işletmenin elektrik bağlantısı için bekleme listesinde olduğu biliniyor. Bu bağlamda Stedin, şebeke üzerindeki baskıyı azaltmak amacıyla tüketicilere, işletmelere ve hükümete çağrıda bulunuyor.

Hollanda’da milyonlarca kişi diyabet riski taşıyor Hollanda’da milyonlarca kişi diyabet riski taşıyor

Stedin'e göre, saat 16:00 ile 21:00 arasında aşırı yüklenen şebekenin biraz rahatlatılması gerekiyor. Kuruluş, bu saatlerin insanların işten eve döndüğü ve bulaşık makinesinden saç kurutma makinesine kadar çeşitli elektrikli aletleri kullandığı, dolayısıyla en fazla elektrik tüketiminin yaşandığı zamanlar olduğunu belirtiyor.

"Stedin elektrik şebekesini genişletmek için elinden gelen her şeyi yapıyor. 2030 yılına kadar en az 8 milyar euro yatırım yapacağız," diye açıklama yapan Stedin CEO'su Koen Bogers, mevcut durumun yetersiz olduğunu ifade ediyor. Bogers, özellikle akşam yoğunluğunda, saat 16:00 ile 21:00 arasında ve güneşli bahar ve yaz günlerinde şebekenin zorlandığını dile getiriyor.

‘Gece saatlerinde şarj edin’ tavsiyesi
Söz konusu yoğun saatlerde kapatılan her şarj istasyonunun şebeke operatörüne, yeni inşa edilen bir evi daha şebekeye bağlama fırsatı tanıdığı belirtiliyor. Elektrikli araçların akşam yemeği saatlerinde şarj edilmesinin her zaman gerekli olmadığını belirten şirket, şarj işleminin güneş enerjisinin bol olduğu zamanlar veya şebekenin daha durgun olduğu gece saatleri gibi diğer zamanlarda da yapılmasını tavsiye ediyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.