17 milyon nüfuslu ülkede toplam sosyal ödenek alanların sayısı Eylül 2020 sonuna kadar 423 bine yükseldi.

Hollanda Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) tarafından açıklanan son verilere göre, Eylül ayı sonunda sosyal yardım ödeneği alan kişi sayısı 423 bine ulaştı.

Geçen yılın aynı ayına göre 7 bin daha fazla çıkan sayılar aslında son yıllarda düzenli olarak devam eden düşüşün sonu anlamına geliyor. Aynı şekilde işsizlik ödeneği alanların sayılarında da korona salgını nedeniyle yaşanan ekonomik daralma sonucu artış görülüyor.

Bu dönemde özellikle 27 yaş altı gençler arasında, sosyal yardım ödeneği alanların sayısında yüzde 8 gibi büyük oranda bir artış olurken, diğer yaş gruplarında ise artışın yüzde 1 gibi küçük bir artış yaşandı. 

Sosyal yardım ödeneğine düşenler arasında Hollandalılar kadar göçmen kökenli vatandaşlar da göze çarptı. Kriz toplumun tüm kesimlerinde hissedildi. 

Bu açıklanan rakamlarla 2017 yılından bu yana, 2,5 yıldır azalan sosyal yardım ödeneği alanların sayısı ilk kez yeniden yükselişe geçmiş oldu. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU