Aedes tarafından 200 ev bürosu ile yapılan bir ankete göre bu yıl temmuz ayında sosyal konutların kiraları ortalama yüzde 2,4 civarında zam yapılacak. 

Yapılacak artışla birlikte 500 euroluk bir hanenin kira bedeli temmuz itibariyle yaklaşık 12 euro artacak.  Aedes yapılacak zammın maksimum 2,6’lık oranın altında kaldığını, bu nedenle birçok hane için ödenebilir bir fark olacağını belirtti.

Kira İndirimi Yasası devreye giriyor
Bu yıl Şubat ayında Senato’da da onaylanan Kira İndirimi Yasası, temmuz itibariyle devreye giriyor. 2021’deki toplam hane gelirine göre düşük gelirli ve oturduğu evin kirası 575 euronun üzerinde olan kiracılar için geçerli olacak bu yasadan, yaklaşık 600 bin hane yararlanacağı belirtiliyor. 

Yasa gereğince geliri asgari gelirin yüzde 120'sine kadar olan hanelerin kiraları temmuz ayı itibariyle 575 euroya iniyor. Aedes araştırmasına göre bu hanelerin kiralarında ortalama 58 euro düşüş olacak.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.