Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) konut fiyatlarının kasım ayında geçen yılki seviyeye kadar yükseldiğini açıkladı. Kurum açıklamasına göre geçtiğimiz ay konut fiyatları ortalama 421 bin 284 euroya çıktı. Bu rakam Ekim ayına göre yüzde 0,5 daha fazla.

Kasım ayı ortalama konut fiyatları geçen yıla göre göre yüzde 0,9 düşük. CBS’ye göre bunun başlıca nedeni geçen yaz ile bu yaz arasında fiyatların keskin bir şekilde düşmüş olmasıdır. Bu düşüşe konut faiz oranlarındaki eşi benzeri görülmemiş hızlı yükselişin neden olduğu belirtiliyor.

Ay bazında Kasım 2023’le kıyaslandığında, bu yıl Kasım ayında 15 bin 248 euro daha yüksek olduğu görülmekte. 

Bu yılın ilk 11 ayına bakıldığında satışı yapılan konut sayısının 2022 yılının biraz gerisinde kaldığı görülmekte. Bu yıl şimdiye kadar 162 bin 838 konut satıldı ve bu rakam geçen yıla göre yüzde 5 daha düşük.

Yukarıdaki rakamlar sadece mevcut inşaatları kapsamaktadır. Yeni inşaatlar rakamlara dahil edilmemiştir.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.