Hollanda'da koronavirüs ile mücadele önlemleri kapsamında 23 Ocak'tan bu yana uygulanan sokağa çıkma yasağı daha önce yapılan açıklamalarda 30 Mart'a kadar uzatılmıştı.

Başbakan Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo De Jonge bu akşam yapacakları basın toplantısında alınan yeni kararları açıklayacaklar. Hükümete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre daha önce sokağa çıkma yasağının uzatılacağı basına sızdırılmıştı.

Belediye başkanları yasak saatinin 22:00 olmasını istiyor

Güvenlik Konseyi'nde dün yapılan toplantıda belediye başkanları, Adalet Bakanı Ferdinand Grapperhaus'e sokağa çıkma yasağının başlama saatini 22:00'ye çıkarma isteklerini ilettiler.

Yaz saati uygulaması ve Müslümanlar için 13 Nisan'da Ramazan ayının başlıyor olmasını gerekçe gösteren belediye başkanları, ayrıca saat 21:00'de başlayan sokağa çıkma yasağını uygulamakta zorlandıklarını belirttiler.

Hollanda kamu yayın ajansı NOS'ta yer alan habere göre, hükümetin yaz saati uygulamasının başlayacağı gerekçesiyle 31 Mart'tan itibaren sokağa çıkma yasağının saatini 22:00 olarak değiştireceği belirtildi.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU