Hollanda’nın Gelderland bölgesi Colemborg belediyesinde bir hasta girdiği eczanede sıra beklemek zorunda kalınca sinirlenip dışarı çıktı ve arabasına binip eczanenin içine daldı.

Perşembe günü yaşanan olayda 42 yaşındaki adam olay sonrası polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Olayın görgü tanıklarının ifadelerine göre; olay Perşembe günü sabah saatlerinde gerçekleşti. Bir adam içeride başka hastalar varken eczaneye girdi ve sinirli bir şekilde ilaçlarını almak istediğini söyledi. Eczane personeli adama numara çekerek sırasını beklemesi uyarısında bulundu. Bunun üzerine sinirlenen adam dışarı çıktı ve arabasına bindi. Arabayı çalıştıran adam, aracıyla birlikte eczanenin vitrin camından içeri girdi. O sırada eczanede, kucağında çocuğu olan bir kadınında aralarında bulunduğu birkaç kişi olduğu belirtildi.

Culemburg’daki De Fonteijn sağlık merkezi binasının içinde bulunan eczanenin vitrin camı tamamen kırılırken, içeride bulunan personel ve diğer hastalar mucize eseri yara almadan kurtuldu.

Sağlık merkezinde görev yapan ev doktoru Van den Heuvel basına yaptığı açıklamada, “eczaneye aracı ile daldıktan sonra sakin bir şekilde araçtan indi ve ürüdü. Çok sakindi, arkasına bile bakmadı. Peşinden koştum. Güvenli bir mesafede durdum, çünkü asla bilemezsiniz. Biraz ileride, eczanenin arkasındaki parkta polis memurları tarafından tutuklandı. O zaman bile çok sakindi. Yanına gidip ona ne yaptığını sordum. Sadece üzgün olduğunu söyledi.” dedi.

Genel olarak toplumda stres düzeyinin arttığını gözlemlediğini belirten ev doktoru “Bunun muazzam enflasyonla, yüksek enerji fiyatlarıyla ilgisi olacak, tüm krizleri sayabilirsiniz. Herkes bununla nasıl başa çıkacağını bilmiyor.” şeklinde ifade kullandı.

Van den Heuvel, toplumun bu konu üzerine düşünmesinin önemli olduğunu söylerken, beklentilerin yarattığı hayal kırıklığı seviyesinin artırılmaması gerektiğini vurguladı ve “Neyse ki bu sefer herhangi bir kaza olmadı, ancak bu elbette bir dahaki sefere olabilir.” dedi.

Yaz başlarında eczacılar örgütü KNMP’nin sekiz yüzü aşkın eczane ile yaptığı bir ankete göre her on eczaneden 7’si sinirlenen veya agresifleşen hastalarla karşı karşıya kalıyor ve hemen hemen her gün tartışma yaşıyor. ABN Amro tarafından yapılan bir araştırmaya göre de sektörde hem personel hem de ilaç eksikliği konusunda sıkıntı yaşanıyor. Hollanda’daki eczanelerin yüzde 20’si günlük olarak fiziksel veya sözlü saldırganlıkla mücadele etmek zorunda kalıyor.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.