Tütün ve tütün ürünlerine uygulanan Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) 1 Nisan Cumartesi gününden itibaren geçerli olmak üzere zam yapıldı. Sigara paketlerindeki ÖTV oranı 1,22 euroya çıktı. 20 Adet sigaradan oluşan bir paket, yaklaşık 9 eurodan satılacak. Önümüzdeki yıl ÖTV değeri 1,22 euro daha artacak ve paket fiyatı ortalama 10 euroya çıkacak.

Sağlık Bakanlığından konuya ilişkin yapılan açıklamada tüm markaların yarından itibaren aynı oranda zamlanmayacağı, tedarikçilerin en geç 1 Haziran'a kadar ellerindeki stoklarını şuanki fiyattan satmaya devam edebileceği belirtildi.

Sağlıktan sorumlu Devlet Bakanı Maarten van Ooijen, ÖTV’ye getirilen zamla birlikte sigara içenlerin sayısının azaltılmaya çalışıldığını belirtirken “Araştırmalardan, sigara içenlerin yüzde 80'inin bırakmak istediğini biliyoruz. Bu kişileri sigarayı bırakmaları için mümkün olduğunca desteklemek istiyoruz.” dedi.

Tütün ve tütün ürünlerine getirilecek olan ÖTV zammı koalisyon ortakları tarafından onaylanan bir karardı. Hükümet, 2040 yılına kadar hiçbir gencin sigara içmeye başlamaması üzerine bir politika yürütüyor. 

Hollanda’da yapılan bir araştırmaya göre; 2021 yılında 18 yaşından büyüklerin yüzde 20,6’sı ve 2022’de de yüzde 18,9’u sigara içiyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.