Hollanda Meteoroloji Enstitüsü (KNMI) ülkeyi etkisi altına alan Poly fırtınası nedeniyle sabah saatlerinde Noord-Holland, Flevoland, Friesland ve het IJsselmeergebied bölgeleri için turuncu kodlu olan alarm seviyesini kırmızıya yükseltti. Trafiğe çıkacaklara mümkünse yolculuklarını ertelemeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Kırmızı kodlu alarm verilen bölgelerde rüzgar hızının saatte 100 ila 120 kilometreye kadar çıkabileceği belirtilen açıklamada özellikle devrilen ağaç, uçan nesneler gibi hasar yaratabilecek tehlikeli durumların yaşanacağı uyarısında bulunuldu.

KNMI açıklamasında Zuid-Holland, Overijssel, Drenthe, Groningen ve Waddengebied bölgelerinde turuncu alarmın devam ettiği kaydedildi. Utrecht, Noord-Brabant, Gelderland, Zeeland ve Limburg bölgeleri içinse sarı kodlu alarm geçerli. Bu bölgelerde fırtına şiddetinin saatte 75 ila 100 kilometre arasında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rijkswaterstaat: yolculuğunuzu erteleyin!
Rijkswaterstaat, ülkenin kuzeybatısında trafiğe çıkacakları uyararak mümkünse yolculuklarını ertelemeleri tavsiyesinde bulundu. Ayrıca karavan veya boş römorkla yola çıkılmaması tavsiye edildi.

Schiphol havalimanında hava trafiği Poly fırtınasından etkilendi. Yaklaşık 300 uçuşun iptal edildiği açıklandı. Hollanda Demiryolları (NS) ise sabah 8.30'dan itibaren Kuzey Hollanda ve Flevoland'da tren seferlerini durdurdu.

Yetkililer hem tren hem de uçak yolcularına yola çıkmadan önce son durumu kontrol etmeleri tavsiyesinde bulundu.

Çarşamba sabahı saat 08 itibariyle Hollanda’da etkili olmaya başlayan Poly fırtınasının öğleden sonra Almanya istikametinde hareket ederek yurdu terk edeceği belirtiliyor. 

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş