Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tur oylaması için 20 Mayıs tarihinde Amsterdam, Deventer, Den Haag ve Eindhoven başlayan oy verme işlemi bu akşam saat 22:00’de son buluyor. Yurtdışı seçmenleri yarından itibaren Pazar günü akşam saat 17:00’ye kadar sadece Türkiye’de gümrük kapılarında kurulan sandıklarda oy verebilecek. 

Hollanda’da ikinci tur cumhurbaşkanı seçimi için ilk dört günde toplam 148 bin 650 seçmen oy kullandı. Bu sayı birinci tur için dokuz gün boyunca kullanılan 146 bin oy sınırını şimdiden geçti. 

İlk dört günde günlük olarak kullanılan oy sayısı şu şekilde: 
20 Mayıs 45 bin 553 kişi
21 Mayıs 47 bin 283 kişi
22 mayıs 33 bin 239 kişi
23 mayıs 22 bin 575 kişi

Toplam 148 bin 650 kişi

Dünya genelinde seçime katılım birinci turdan daha yüksek
Seçimin ikinci turu için dünya genelinde 73 ülke ve Türkiye’de gümrük kapılarında kurulan sandıklara birinci turdan daha fazla seçmenin geldiği gözlemleniyor. 

Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) edinilen bilgiye göre, gümrük kapılarında ve yurt dışı temsilciliklerde 20 Mayıs'ta başlayan oy verme işlemi kapsamında 1 milyon 733 bin 940 oy kullandı.

Yurtdışında kayıtlı 3 milyon 416 bin 98 seçmen bulunmakta. 

Yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemleri bu akşam sona erecek, gümrüklerde ise 28 Mayıs saat 17.00'ye kadar devam edecek. 

Yurtdışında kullanılan oylar YSK'nın belirlediği yöntemlerle, yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye'ye götürülecek ve bu hafta Pazar günü Türkiye’de yapılacak seçimden sonra sayıma alınacak.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.