Yaz döneminde başlayan ve uzun süre haberlere konu olan Schiphol Havalimanındaki yoğunluk problemi bir türlü bitmek bilmiyor. Bugün de Hollanda İnzibat Timi’nde (Marechaussee) yaşanan personel eksikliği gelen yolcu bölümünde aşırı yoğunluğa neden oldu. 

Hollanda’nın kuzeyi Cuma gününden itibaren sonbahar tatiline çıktı. Tatilcilerin yoğun olarak kullanacağı ve gidişlerin yoğun olacağı düşünülen Amsterdam Schiphol havalimanında bugün farklı bir nedenle yoğunluk yaşandı. Sabah saatlerinde Amsterdam’a gelen uçaklardan inerek pasaport kontrolüne geçen yolcular, uzun kuyruklar oluşturdu. 

Pasaport kontrolünde yaşanan yoğunluğun alanda görev yapan Kraliyet İnzibat Timi (Marechaussee) arasında yaşanan personel eksikliğinden kaynaklandığını belirten Marechaussee sözcüsü basına yaptığı açıklamada, ‘aralarında korona nedeniyle alınan hasta raporları da dahil olmak üzere’ personel sayısının normal sayıdan düşük olduğunu dile getirdi. Daha çok sabah saatlerinde yoğunluğun arttığını belirten sözcü gün içerisinde bu aksaklığın giderileceğini sözlerine ekledi.

Sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşım yapan yolcular pasaport kontrolünden geçip bagajlarını alabilmek için uzun süre beklemek zorunda kaldıklarından şikayet etti. Paylaşılan fotoğraflarda gümrüksüz alışveriş alanında uzanan kuyruklar oluştuğu görüldü.

Marechaussee sözcüsü, yolcuların bekleme süresinin ne kadar olduğu konusunda bir açıklama yapmaktan kaçınsa da “Çok yoğun bir gün ve yolcuların akışını daha az insanla idare etmek için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz ama güvenlikten taviz vermiyoruz.” şeklinde ifade kullandı.

Schiphol'de sorunlar yazdan beri devam ediyor
Son aylarda Schiphol'de, güvenlik personeli sıkıntısı nedeniyle düzenli olarak yoğunluk oluşuyor. Bu durumun önüne geçmeyi hedefleyen alan yönetimi temmuz ayından bu yana günlük maksimum yolcu sayısı uygulanmasına karar verdi. Birkaç hafta önce yapılan son açıklamada da bu uygulamanın önümüzdeki yıl mart ayına kadar devam edeceği belirtildi. Havalimanında oluşan kaos ortamı Schiphol CEO’su Dick Benschop'un da görevinden ayrılmasına neden oldu.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.