Decathlon spor mağazası, bebek yüzme oturaklarının su içerisinde dönme riski taşıdığı ve çocuklarda boğulmaya neden olabileceği gerekçesiyle geri toplatıldığını açıkladı.

Spor mağazası, Nabaiji marka yüzme oturağını satın alan müşterilerin ürünü mağazaya geri götürmeleri konusunda çağrıda bulundu. 

Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu (NVWA) tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada da oturakların kesinlikle kullanılmaması uyarısında bulunuldu.

Decathlon açıklamasında, "Yüzme oturağımızın kullanımının ebeveynlerin gözetimi altında yapılması gerektiği durumda bile, çocukların güvenliğiyle ilgili hiçbir risk almak istemiyoruz." şeklinde ifade kullandı. Uyarıda yüzme oturaklarının suyun içinde ters dönmesi halinde çocukların tekrar doğrulma şansının bulunmadığına dikkat çekildi.

Decathlon uyarısında geri çağrılan Nabaiji marka şişme yüzme koltuklarının ürün numaralarının “306392) / 8752138 / 8752140 / 875213” olduğu belirtildi.

Mağaza, bu yıl 1 Şubat'tan itibaren mağazalarda satışa sunulan yüzme oturaklarından bugüne kadar 650 adet satıldığını açıkladı. Ürünü geri iade eden müşterilere satın alım bedelleri ödenecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş