Bugün öğle saatlerine doğru başlayacak olan şiddetli rüzgar nedeniyle sarı kodlu uyarı yayınlandı. KNMI tarafından yapılan açıklamada, şiddetli rüzgarın akşam saatlerinde de etkili olacağı bilgisi paylaşıldı.

Öğle saatlerine doğru rüzgar şiddetinin saatte 80 ila 90 kilometreye kadar çıkacağı, öğleden sonra özellikle batı ve kuzey kesimlerinde etkili olacak rüzgarın şiddetinin saatte 75 ila 85 kilometreye kadar çıkacağı belirtildi.

Güneybatı yönünden esecek olan şiddetli rüzgarın gün içinde özellikle Noord Holland, Zuid Holland, Groningen, Friesland, Flevoland eyaletleri ile Ijssel nehri bölgesi ve Wadden adalarında etkili olacağı kaydedildi.

Sarı kodlu uyarı saat 11:00 ile 23:00 arasında geçerli olacak. Bu nedenle özellikle trafiğe çıkacak ve açık hava etkinliklerine katılacak olanların dikkatli davranması gerekmekte. Rüzgar şiddetinin akşam saatlerinde azalması bekleniyor. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş