Amsterdam’da bir Türk nakliye firmasında çalışmak için yaklaşık 6 ay önce Hollanda’ya gelen, 42 yaşındaki Hamit Altürk, 27 ağustos günü kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından sokak ortasında saldırıya uğradı. Vücuduna aldığı yumruk ve tekmelerle ağır yaralan Altürk, olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Yaklaşık bir hafta kadar hastanede tedavi gören Altürk, hayatını kaybetti. 

Altürk'ün cenazesi memleketi Şırnak’a nakledildi. Cenaze Silopi ilçesinde kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

Merhumun yakınları yerel basına yaptığı açıklamada, Altürk'ün 6 ay önce çalışmak için Hollanda’ya gittiğini ve ölümünün ardından 4 çocuğunun yetim kaldığını belirtti. Yetkililerden faillerin bulunmasını istedi. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş