Hollanda'da mahkeme, COVID-19 salgınının başlarında diploma ve eğitimleri olmadığı halde Den Bosch’daki bir hastanede hemşire olarak işe başlayan 27 yaşındaki Leroy S. hakkında açılan davada 450 gün hapis cezasına hükmetti.

Den Bosch mahkemesinden yapılan açıklamada, "sahte hemşire"nin sadece EHBO diploması olduğu, hastanede çalışmak için diploması olmamasına ve gerekli eğitimleri almamasına rağmen COVID-19 salgını döneminde Jeroen Bosch Hastanesinde hemşire olarak çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, "sahte hemşire"nin 20 Mart-9 Nisan 2020'de hastanenin acil, yoğun bakım ve COVID-19 hastalarının bulunduğu bölümlerde çalıştığı ve bazı tıbbi müdahalelerde bulunduğu kaydedildi.

Rosmalen’da ikamet eden Leroy S. adlı "sahte hemşire"nin hastanede çalıştığı dönemde hastalara iğne yaptığı, ilaç ve morfin verdiği aktarılan açıklamada, 27 yaşındaki Hollandalının "hastaların sağlığı açısından ciddi tehlike oluşturduğu" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "sahte hemşire"nin hastaneye aldırdığı bir tıbbi cihazı 25 bin euroya satmaya çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, hastane tarafından durumun fark edilmesinin ardından işten çıkarılan "sahte hemşire"nin, "dolandırıcılık" ve "yaralamaya teşebbüs" suçlarından 450 gün hapis cezasına çarptırıldığı ve tutuklu geçirdiği süre sebebiyle cezasını doldurduğu belirtildi.

5 yıl boyunca sağlık sektöründe çalışma yasağı
Savcılığın 2 yıl hapis cezası istediği "sahte hemşire"nin, mental problemlerinin varlığı ve çalıştığı dönemde herhangi bir hastanın zarar gördüğünün ispatlanamaması sebebiyle cezasının alt sınırdan verildiği bildirilen açıklamada, "sahte hemşire"ye 5 yıl boyunca sağlık sektöründe çalışma yasağı getirildiği kaydedildi.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.