Bakım evlerinde çalışan veya evde bakım hizmeti veren personel arasında sahte diploma ile çalışanların sayısı artıyor. Patiëntenfederatie Nederland durumun endişe verici boyutta olduğunu belirtiyor.

Telegraaf gazetesinin haberine göre, bakım personeli olarak çalışmak için özellikle sosyal medya kanalları aracılığıyla kolayca sahte diploma alınabiliyor.

Hollanda’da sağ koalisyon kuruldu: Yeni başbakan kim olacak? Hollanda’da sağ koalisyon kuruldu: Yeni başbakan kim olacak?

Gazetenin haberine göre geçtiğimiz yıl sahte diploma veya İyi Hal Kağıdı (VOG) ile 118 kişi yakalandı. Bu sayı 2020’de sadece 17 kişiydi.

Sahte diploma veya VOG elde etmek isteyen kişiler, 100 euro gibi küçük bir miktar ödeyerek  Snapchat ve Telegram üzerinden bu belgeleri alabiliyor. Daha sonra diğer kurumların yanı sıra engelli bakımı, akıl sağlığı bakımı, gençlik bakımı ve huzurevlerinde çalışmaya başlıyor.

Patiëntenfederatie Nederland, kalifiye olmayan çalışanların, bakım kalitesi açısından önemli sonuçlar doğurabileceği konusunda uyarıyor. Bu nedenle artan dolandırıcılık konusunda çok endişeli olunduğunu belirtiyor. Hasta haklarını savunan kurum özellikle sağlık kuruluşlarını yeni bir kişiyi işe almadan önce tüm belgelerini dikkatlice kontrol etmeleri gerektiğini belirtiyor.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.