Rotterdam’daki The Hague Havalimanının kapatılması talebi artık yerel bir konu olmaktan çıktı. Hollanda’da önümüzdeki ay yapılacak genel seçimlerde bir parti, Rotterdam hava limanının kapatılmasını seçim programına dahil etti. 

Groenlinks üyesinin ısrarıyla bu konu artık GroenLinks-PvdA ortaklığının hazırladığı seçim programında da yer alıyor. Parti yönetiminin de desteklediği konu, iki partinin üyelerinin yüzde 87’si tarafından da destek gördü.  

Konunun parti programına alınmasında öncülük edenlerden biri olan Groenliks-PvdA milletvekili adayı Jeroen Postma 2019 yılında Rotterdam Belediye Meclisi üyesiyken, konuyu gündeme getirmiş ancak istediği desteği alamamıştı. Postma, 2021 yılında da 10 bin evin ve büyük bir şehir parkının yer aldığı bir yerleşim alanına yer açacak olan havaalanının kapatılmasına ilişkin kapsamlı bir plan sundu.

Postma Ro9tterdam havalimanının kapatılmasını “İklim krizi elbette çok önemli bir argüman ama dahası da var. İki yerleşim alanı arasındaki konum, endişelerin artmasına neden oluyor. İnsanlar ayrıca, çoğunlukla tatil amaçlı uçuşlar gerçekleştiği için ekonomik değerinin neredeyse olmadığını da görüyorlar. Rotterdam'ın tamamen yeni bir bölümünün bu noktada inşa edilebileceği fikri de insanlara çekici geliyor.” şeklinde savundu.

Rotterdam Belediye Meclisinde havaalanının kapatılmamasını savunan ve ekonomik değeri olduğunu belirten partiler de bulunuyor. 

Geçtiğimiz yıl Rotterdam Belediyesinin yaptırdığı bir ankette katılımcıların yüzde 66’sının havalimanın kalmasını istediği, yüzde 21’inin ise buna karşı olduğu ortaya çıktı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş