Telegraaf gazetesinin polis ve savcılıktaki kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, “Mocro-mafya” olarak bilinen organiza suç örgütünün, Prenses Amalia ve Başbakan Mark Rutte’ya yönelik planları olduğu ve bu nedenle güvenliklerinin artırıldığı aktarıldı. 

Mocro mafya; Antwerpen ve Rotterdam limanlarından kokain ticareti yapan bir dizi suç örgütünün ortak adı olarak biliniyor. 

Birkaç hafta önce 18 yaşına basan ve daha sonra Amsterdam Üniversitesi kaydını yaptıran Prenses Amalia, eğitimi için Amsterdam’a taşınmıştı.

Gazete olası saldırı veya kaçırma tehdidi nedeniyle Prenses Amalia’nın geçici olarak Huis ten Bosh Sarayı’nda kaldığı belirtiliyor.

Haberde hem prenses Amalia hem de Başbakan Mark Rutte’ya yönelik kaçırma veya saldırı tehlikesinin göz önüne alındığı, bu nedenle de güvenlik önlemlerinin önemli ölçüde artırıldığı kaydedildi.

Bu tehditlerin yanı sıra savcılığın bizzat takip ettiği bir diğer nokta ise kokain kaçakçısı Ridouan Taghi ile 2004 yılında film yapımcısı Theo van Gogh'u öldürmekten müebbet hapis cezası alan Muhammed B. arasındaki yakın temas.. 

Ridouan Taghi ve Muhammed B. Vught'taki Ekstra Güvenli Hapishane’de kalıyorlardı. Savcılık daha sonra ikilinin aşırı yakın olduğunu belirterek, B.’yi Rotterdam'daki De Schie cezaevinin terör departmanına nakledilmesini sağladı. 

Bu transfer sonrasında ikilinin arasında gönderilen mektuplar da savcılığın merceğine takıldı. İki mahkumun birbirlerine gönderdiği ve Kuran'dan ayetler içeren mektuplarda şifreli bir dil kullanıldığından şüpheleniliyor.

Foto: Politie.nl

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.