Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA, yapı malzemeleri mağazası Praxis’nde satışı yapılan Kopp duy çeviricilerin kullanılmaması uyarısında bulundu.

NVWA açıklamasında, Kopp duy çevirici üzerinde oluşan voltaj birikmesi nedeniyle, ampul takılma veya çıkartma aşamasında elektrik çarpması riski yaşandığı kaydedildi.

Sözü edilen Kopp duy çevirici E14 (ince dipli/mum ampul) ile E27 (kalın/standart ampul) arasında geçiş yapmayı kolaylaştıran bir aparat. 

Praxis Eylül 2020'den, Nisan 2022'ye kadar mağazalarında satışı yapılan duy çeviricilerin kesinlikle kullanılmaması gerektiğini duyurdu.

Açıklamada; duy çeviricinin bağlı olduğu aparattan çıkartmadan önce, mutlaka elektrik bağlantısının kesilmesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

Praxis; Kopp duy çeviriciye sahip olan müşterilerin ürünü mağazaya bırakmaları halinde, satış bedelini kendilerine iade edecek.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın