D66 parti başkanı Sigrid Kaag’ın Den Haag’daki evine, elindeki meşaleyle giden ve bunu canlı olarak sosyal medya hesabında paylaşan 29 yaşındaki adam, gözaltına alındı.

Çarşamba akşamı yaşanan olayın 7 dakikalık videosunda, bir kadının önce konuştuğu ve seyredenlere teşekkür ettiği daha sonra bir adamın, elinde ucunda yanan bir bez parçası sarılı kalas parçasını taşıyarak ve sloganlar atarak eve doğru yaklaştığı görülmekte. 

Görüntülerde; adamın zili çaldığı, hatta kapıdaki pencereden evin içinin videoya kaydedildiği, Kaag’ı dışarıya çıkmaya çağırdığı ve aşırı sağcı NSB (Nasyonal Sosyalist Hareket ) sloganları attığı görülmekte.

Bilindiği üzere yeni kabinenin Maliye Bakanı olarak göreve başlayacak olan Sigred Kaag, temaslı olduğu için ev karantinasında bulunmaktaydı. 

Çeşitli basın kuruluşlarına göre; dün akşam gözaltına alınan adam, geçen ay da Bakan Hugo de Jonge'nin Rotterdam'daki evine buna benzer bir saldırı gerçekleştirdiği için gözaltına alındı.

D66 partisi adam hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU