İzmir 9. Aile Mahkemesi’nde dava açan iki kardeş Hollanda’dan gelen DNA örneği sayesinde babalık davasını kazandı. Zeki S.’nin biyolojik babaları olduğu iddiasıyla dava açan İzmirli iki kardeş B.Ç. ve T.Ç., elde edilen test sonucuyla davayı kazandı. Mahkeme çocukların Zeki S.’nin nüfusuna kaydedilmesine karar verdi.

Zeki S. 98’de Hollanda’ya kaçtı

Izmir cocuklar

Sabah'tan Ceyhan Torlak'ın haberine göre, İzmir'de müteahhitlik yapan 52 yaşındaki işadamı Zeki S., 1991'de dini nikâhla evlendiği A.Ç. ile 7 yıl birlikte yaşadı. Çiftin bu ilişkiden bugün 30 yaşında olan kızları B.Ç. ve 24 yaşında olan oğulları T.Ç. doğdu. İkili arasında resmi nikâh olmadığı için çocuklar annenin nüfusuna kaydedildi.

Çocuklar dünyaya geldikten sonra, A.Ç. ısrarla resmi nikâh yaptırmak isteyince, Zeki S. oğlunun doğumundan birkaç hafta sonra, Temmuz 1998'de Hollanda'ya yerleşti. İstanbul'daki bir otelde ortaklığı bulunan Zeki S.’nin Hollanda ve Türkiye'de inşaat ve temizlik şirketi olduğu öğrenildi.

İzmirli abla ve kardeş, avukatları Varol Turbay aracılığıyla İzmir 9. Aile Mahkemesi'nde Zeki S.’ye babalık davası açtı. Bugüne kadar duruşmalara gelmeyen Zeki S.’ye uzun süre babalık testi yapılamadı. Zeki S.’nin 10 milyon euroluk servete sahip olduğu iddia edildi. 

Dava Hollanda’dan giden delille sonuçlanabildi
24 yıl sonra Hollanda'dan gelen DNA örnekleri, İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan test sonucunda Zeki S.’nin T.Ç. ile ablası B.Ç.'nin yüzde 99.99 biyolojik babası olduğu belirlendi. 

Mahkeme bu sonuç üzerine yıllardır devam eden babalık davasına son noktayı da koyma imkanına sahip oldu. Hakim abla ve kardeşin Zeki S.’nin nüfusuna kaydedilmesine karar verdi.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.