Hükümetin yeni çevre reformlarını protesto etmek için pazartesi gününden bu yana yoğun olarak protesto eylemleri düzenleyen çiftçiler ile polis arasındaki gerginlik giderek sertleşiyor.

Salı günü akşam saatlerinde A32 karayolu, Heerenveen yakınlarında bir otoyol giriş rampasının yakınında meydana gelen gerginlikte polisin çiftçilere hedef alarak ateş ettiği görüldü. 

Polis traktör sürücülerinin araçlarını memurlar ve servis araçlarının üzerine sürmeye çalıştığını iddia etti. 

Polis tarafından sosyal medya platformu Twitter’da yapılan açıklamada, “Tehdit edici bir durum ortaya çıktı. Uyarı ateşi açıldı, hedefe yönelik ateş edildi” denildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde bir traktörün hareket halindeyken iki polis memurun oraya doğru yürüdüğü ve silahlarını çektiği görülüyor. Kısa bir süre sonra da iki el silah sesi duyuluyor.

Polisin yaptığı açıklamada silah seslerinin ardından 3 zanlının gözaltına alındığı ve kimsenin yaralanmadığı aktarıldı.

Yaşanan bu gerginlik sosyal medyada büyük yankı uyandırdı ve tepki çekti. 

Olay anı görüntüleri:

Polis açıklaması:

Foto: Twitter video screenshot

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın