Amsterdam, Rotterdam ve Den Haag’ın ünlü meydanları, Fas'ın 2022 FIFA Dünya Kupası'nda F Grubu'ndan lider olarak son 16 turuna kalmasını kutlayan Faslılarla doldu. Ancak aralarında bazı kişilerin taşkınlık yapması polisin gruplara müdahale etmesine neden oldu.

Amsterdam'da yaşayan Faslılar, Perşembe akşamı milli takımlarının F Grubu'ndaki son maçında Kanada'yı 2-1 yendiği ve tarihinde ikinci kez son 16 turuna çıktığı maçın ardından araçlarıyla korna çalarak şehir içinde tur attı.

Merkatorplein'da toplanan kalabalıktakilerin bazıları yüzlerini ve araçlarının plakalarını kapatarak caddelerde havai fişek ve ses bombası attı.

Polis, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Amsterdam Belediyesi ve Savcılığının Merkatorplein'ı acil durum bölgesi ilan etmesiyle müdahale için daha geniş yetkiye sahip olduğunu belirtti.

Kalabalığın taşkınlık çıkarmaya devam etmesinin ardından polis, meydanın boşaltılmaması halinde müdahale edeceği anonsunu yaptı.

Çok sayıda polis, polis köpeği ve TOMA'nın hazır tutulduğu meydana giden yollar trafiğe kapatılırken, müdahalenin ardından kalabalık çevre sokaklara dağıldı.

Güvenlik güçleri, kutlamanın yapıldığı bölgede bir süre daha kalarak kalabalığın yeniden toplanmaması için önlem aldı.

Den Haag ve Rotterdam'daki olaylarda gözaltı
Maç sonrası Rotterdam merkezde bir araya gelen faslılar polisin söylemine göre “eğlenceli” bir gece geçirdi. Ancak arada taşkınlık yapanların da bulunduğu kaydedildi. Saat 20:00 civarında Westkruiskade ve 1e Middellandstraat'a gelen küçük bir grubun polis minibüslerine taş ve havai fişek attığı aktarıldı. 

Rotterdam Polisi, dördü havai fişek atmaktan ve biri asayişi bozmaktan olmak üzere toplam beş kişiyi gözaltına aldı.

Den Haag polisinden yapılan açıklamada da Stortenbekerstraat ve Vaillantlaan'daki kutlamalar sırasında kamu düzenini bozdukları ve havai fişek kullandıkları gerekçesiyle 6 kişinin gözaltına alındığını ve çıkan olaylarda 1 polisin yaralandığını bildirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.