Temmuz ayından itibaren otoyollarda satın alınan kahvenin bardağına, paket servislerde verilen plastik bardak ve yemek ambalajları ile marketlerde satılan önceden hazırlanmış sandviç veya salata gibi ürünlerin ambalajlarına ek ücret alınacak. İşletmeler tercihe bağlı olarak yeniden kullanılabilir alternatifleri de seçebilecek. Bazı işletmeler ise müşterinin beraberinde getirdiği bardak veya kapların kullanımına izin verecek.

NU.nl sitesinin yaptığı bir piyasa araştırmasına göre, yeniden kullanılabilir paket sistemini kullanacak işletmelerin sayısının çok olmayacağı gözüküyor. Özellikle benzin istasyonları ve küçük çaplı büfelerin yeniden kullanılabilir malzeme kullanması hem çalışanlara ek bir zaman kaybı olarak görülüyor hem de bunun için örneğin yeni bir bulaşık makinesi almak gibi ek masraf yaratıyor.

Ünlü süpermarket zinciri Albert Heijn müşteri için pratik çözümler arayışı içinde olduğunu belirtirken, Jumbo ve PUS marketleri halen nasıl bir yöntemle ilerleyeceğini belirleyemedi.

Etiket fiyatları artacak
Şimdiden belli olan tek şey ise etiket fiyatlarının artacağı oldu. Farklı ürünlerin fiyatı 5, 25 ve hatta 50 sent kadar artacak. Alınan bu ek ücret kasa fişinde ayrı olarak belirtilmek zorunda.

Hükümet tarafından açıklanan ve işletmelerin uygulayabileceği ek ücret, plastik bardaklarda 25 sent, yemek paketlerinde 50 sent ve soslar gibi küçük plastik poşetlerde de 5 sent olarak açıklandı. 
Alınan bu ek ücret kasa fişinde ayrı olarak belirtilmek zorunda. 

Müşterilerine yeniden kullanılabilen bir alternatif ambalaj seçeneği sunan işletmeler ise bu ambalaj için depozito alacak. Müşterinin plastik malzeme için ne kadar ödeme yapmak zorunda olduğu işletme tarafından belirlenecek.

©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş