Geçtiğimiz yıl, yakın mesafeden ateş edilerek öldürülen ünlü gazeteci Peter R. de Vries davasında yeni bir gelişme yaşandı. 

Çarşamba günü savcılık tarafından yapılan açıklamada, polisin Salı akşamı Helmond’da ikamet eden 27 yaşında bir kişiyi, R. de Vries cinayetine karıştığı şüphesiyle gözaltına aldığı aktarıldı.

Polis Curaçao doğumlu zanlının şiddet içeren işler yapan bir çetenin parçası olduğundan şüpheleniyor. 

Yakalanan kişinin sadece avukatı ile görüşmesine izin verildiğini belirten savcılık, tutukluluk süresinin de 19 gün uzatıldığını aktardı. Polis bu kişinin cinayetteki rolü hakkında bir açıklama yapmadı. 

Bu ay 3 kişi yakalandı
Temmuz ayı başından itibaren De Vries cinayeti soruşturmasında hızlı gelişmeler yaşandı. Polis 4 Temmuzda hapis yatan bir kişiyi de Vries cinayeti ile ilgili olarak tutukladı. 

Polisin tutukladığı kişinin geçen yıl Ekim ayında Zeewolde'de bir cinayete teşebbüs vakası ile bağlantısı bulunduğu için Lelystad'daki cezaevinde yatan, 27 yaşındaki Pole Krystian M. olduğu belirtildi. Polise göre M., Peter R. de Vries cinayeti tetikçilerini yöneten kişi. 

Aynı gün İspanya ve Curaçao’da 26 ve 27 yaşlarında iki şüpheli gözaltına alındı. Bu kişilerin cinayetin video kaydını yaptığı aktarıldı. 

Peter R. de Vries cinayeti
Suç gazetecisi De Vries (64), 6 Temmuz 2021'de Amsterdam Leidseplein yakınlarındaki'daki Lange Leidsedwarsstraat'ta bulunan RTL Boulevard stüdyosundan çıkıp otoparka yürürken saldırıya uğramıştı. 

Başından ve yakın mesafeden beş kez ateş edilen R. de Vries, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmış ancak aldığı yaralar nedeniyle dokuz gün sonra hayatını kaybetmişti.

De Vries'e yapılan saldırıdan kısa bir süre sonra, Leidschendam yakınlarındaki A4 karayolunda seyir halinde bir arabada, 21 yaşındaki bir Rotterdamlı ve 35 yaşındaki Polonya asıllı bir kişi şüpheli olarak yakalandı.

Olay sonrası yakalanan, tetikçi zanlısı Delano G. ile ‘sürücü ve gözcü' olduğu bilinen Kamil E. çıkarıldıkları mahkemece müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 

G. ve E. hakkında verilen karar, Savcılığa ulaşan yeni bilgiler nedeniyle şimdilik ertelendi. Bu arada, olası azmettirici(ler) ve cinayetle ilgili taraflar hakkındaki  soruşturma devam ediyor.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın