Geçtiğimiz günlerde Arnhem şehrinde, İslam karşıtı ve ırkçı Pegida grubunun lideri Edwin Wagensveld ‘in Kuran-ı Kerim yakma girişimi olaylı bitti. Çoğunluğu Türklerden oluşan kalabalık bir grup gösterici, Wagensveld'in bu eylemini engellemeyi başardı. Bu olayların yankısı devam ederken aynı şehirde çok daha barışçıl amaçlı bir gösteri daha düzenlendi.

Wagensveld’in nefret eyleminden bir hafta sonra İmam Ibrahim Ahmed, hem vatandaşları İslam ve Kuran-ı Kerim hakkında bilinçlendirmek hem de vatandaşların kafalarında oluşan soruları yanıtlamak için, şehir merkezinde Kuran-ı Kerim dağıttı.

Gelderlander gazetesine açıklamada bulunan Ahmed, “Olayın bu kadar kontrolden çıkmasına üzüldüm. Birileri Kuran'ı yakmak istediği için çok üzgünüz. Bugünkü tepkimiz insanlarla konuşmak ve  Kuran'ı anlatmak” dedi.

Vatandaşların bilgiye ihtiyacı olduğunu belirten İmam Ahmed, “İlk birkaç saat içinde çok sayıda Kuran dağıttık ve açıklamalar yaptık. Pegida'nın geçen haftaki olumsuz eyleminden sonra, gayrimüslimlere karşı bir ses vermek iyi oldu” şeklinde konuştu.
 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.