Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch, ırkçı ve İslam karşıtı Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar (Pegida) hareketinin, 23 Mart Cumartesi günü Arnhem’de Kuran-ı Kerim yakma eylemini yasaklamasının ardından hareketin lideri Edwin Wagensveld’in şehre girişine de yasak getirdi.

Belediye Meclisine yazılı olarak bir açıklama gönderen Marcouch, şu andan itibaren Wagensveld’in Arnhem şehrine altı ay boyunca girmesine izin verilmeyeceğini belirtti. Bu da Wagensveld’in belediye sınırını geçer geçmez tutuklanabileceği anlamına geliyor.

Konuya ilişkin Sonhaber.eu’ya  açıklama yapan Arnhem Belediyesi DENK Partisi Meclis Üyesi Yıldırım Usta "Arnhem Belediye Başkanı Marcouch'un isabetli kararı, toplumumuzun kutsal kabul ettiği değerleri koruma yolundaki ciddi taleplerini dikkate aldığının bir göstergesidir. “ dedi. 

Hollanda'da çocuklar arasında yasaklı 3-MMC uyuşturucusu kullanımı artıyor Hollanda'da çocuklar arasında yasaklı 3-MMC uyuşturucusu kullanımı artıyor

Pegida’nın nefret eylemlerini, yasağa rağmen devam ettirmek istemesi üzerine 6 aylık şehre giriş yasağı getirilmesinin doğru bir adım olduğunu belirten Usta, “Bu, şehrimizin huzurunu ve güvenliğini koruma çabalarında önemli bir ilerlemedir. Nefret eylemleriyle toplumuzu tehdit eden serserilere şehrimizde yer yok! DENK Partisi olarak, bu tür nefret dolu eylemlere karşı her zaman dik duracağız ve toplumumuzun huzurunu sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Wagensveld ısrarcı davrandı
Pegida'nın aşırı sağcı lideri haftalar önce Arnhem’de 23 Mart Cumartesi günü Arnhem,  Jansplein'da Kuran-ı Kerim yakacağını duyurmuştu. Belediye Başkanı Marcouch bu hafta, gösteri ve buna eşlik eden yakmaların devam etmesi durumunda kamu güvenliğinin tehlikeye gireceğini belirterek bu gösteriyi yasakladığını duyurdu.

Ancak Wagensveld bununla da kalmadı ve sosyal medya aracılığıyla her şeye rağmen Arnhem'e gitmek istediğini belirtti.  Daha önce basına açıklamalarda bulunan Wagensveld  “bir belediye başkanının beni durdurmasına asla izin vermedim" şeklinde ifade kullanmıştı.

Marcouch yasak getirdi
Wagensveld’in paylaşımlarını dikkate alan Belediye Başkanı Marcouch ise bir adım daha ileri giderek Wagensveld'in şehirde gösteri yapması halinde kendisinin tutuklanma riski ile karşı karşıya kalacağını belirtti ve "Arnhem'den transit geçebilir ama şehre girer girmez polis onu tutuklayabilir. Yasağa itiraz hakkı var. Bunu yaparsa Arnhem'deki mahkemeye gidebilir." dedi.

Marcouch'a göre, Wagensveld'in şehre gelişi, onun eylemini veya yasadışı gösterisini engellemek için şiddet kullanmaya çalışacak gruplar üzerinde "harekete geçirici bir etki" yaratma riski taşıyor. 
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.