Hollanda’da konut sorunu bir türlü durulmuyor. Sosyal konutlarda olduğu gibi özel konutlarda da kiralık konut bulmak zorlaşıyor. Bu durum kiraların da artmasına neden oluyor. Konut platformu Pararius'un yaptığı bir araştırmaya göre, özel konut piyasasındaki kiralar artmaya devam ediyor.

Pararius'un son çalışmasında, beş büyük şehirde ve orta ölçekli şehirlerin yüzde 75’inde bu yılın ilk çeyreğinde kiraların geçen yılın aynı dönemine göre yeniden artış gösterdiği ortaya çıktı.

Özel konut kiralarının en fazla arttığı şehir Den Haag. Bu şehirde özel konut kiraları bu yılın ilk çeyreğinde, geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 6,4 arttı. Metrekare fiyatı ilk kez 18 euro'nun üzerine çıkan şehirde, yeni kiracılar metrekare başına 18,19 euro ödemek zorunda kalıyor.

Listede ikinci sırada Amsterdam geliyor. Başkentte metrekare fiyatları yüzde 5,8 oranında arttı. Yeni bir kiracı ayda metrekare başına 25,68 euro ödüyor. 

Yüzde 4,8 oranında artış görülen Rotterdam’da ise metrekare fiyatları 17,91 euroya yükseldi. Rotterdam’ın ardından yüzde 2,3 artışın görüldüğü Eindhoven geldi. Bu şehirde ev kiralayan bir kişi metrekare başına 17,28 euro ödüyor.

Geçen yıla göre en az artış yüzde 1,4 ile Utrecht’te gerçekleşti. Bu şehirde yeni kiracıların ödediği metrekare fiyatı 19,83 euroya çıktı.

Bakan Hugo de Jonge'nin özel sektördeki kiralık konutlar için düşündüğü yeni düzenleme planına göre yaklaşık 327.500 özel konut, sosyal konut seviyesine gerileyecek. Bu rakam, toplam özel sektör konut sayısının ancak yarısına denk gelmekte.

Sadece büyük şehirler değil aynı zamanda orta büyüklükteki şehirlerin yüzde 75’inde de kiraların arttığını belirten Pararius Direktörü Jasper de Groot, ev sahiplerinin karşı karşıya kaldığı vergi reformu ve buna ek olarak hükümetin kiralık konut piyasasına yönelik planlarına bakılırsa, kiralardaki artışın devam edeceğini tahmin ettiğini dile getirdi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.