Savcılık geçtiğimiz yıl Goes'te Onur Bağlan'ı (24) vuran Middelburglu Akash H. (25) ve Luay J.'ye (22) için 12’şer yıl hapis cezası talebinde bulundu. Mahkeme 31 Mayısta kararını verecek.

2022 yılı 27 Ocak günü, akşam saatlerinde Onur Bağlan’ı öldüren iki sanık, Çarşamba günü hakim karşısına çıktı. 25 yaşındaki Akash H. mahkemede verdiği ifadesinde olay günü yaşananların bir anda çığırından çıktığını, nişan almadan ateş edip Onur’u korkutmak istediğini ancak, istemeyerek Onur’u vurduğunu beyan etti. Diğer zanlı ise olay günü Onur’un bir anda üzerine gelerek dövmeye başladığını ifade etti.

Mahkeme kayıtlarına göre olayın detayları
Mahkemede açıklanan bilgilere göre, Goes’da ikamet eden Onur Bağlan 27 Ocak 2022 tarihinde akşam saatlerinde, Goes Geldeloozepad adresindeki bir park alanında 22 yaşındaki Luay J. ile konuşmak için bir araya geldi. İkili arasında kavga çıktı. Onur ve J., diğer konuların yanı sıra, J. tarafından dağıtılan (sahte) fotoğraf ve videolar konusunda anlaşmazlığa düştü. Onur ayrıca J.'nin Onur'un merhum babası hakkında istenmeyen bir şeyler yazdığı için de kızgındı. 

Onur, Luay J.’nin üstüne giderek tokat attı. Bu sırada araba içerisinde oturan Akash H., arkadaşını korumak maksadıyla arabadan çıktı ve yanındaki silahla ateş etti. Sırtından ve boynundan vurulan Onur, daha sonra arkadaşları tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
 
“Sadece korkutmak istedim”
Mahkemeye açıklama yapan Akash H., “Korkunç bir olay, Onur arkadaşımı dövdüğü halde bunu hak etmemişti. Cezayı hak ettim ama bunu birlikte yapmadık.” dedi ve nişan almadan ateş ettiğini belirterek cinayet işlemediğini ifade etti.

Luay J. ise park alanında yaşanan eski kız arkadaşının fotoğrafları üzerine konuşurken bir anda Onur'un saldırısına uğradığını belirtti ve “Hiç beklemediğim bir anda Onur beni dövmeye başladı.” dedi. 

Bir tanık, 22 yaşındaki sanığın Onur giderken "vur onu" diye bağırdığını iddia etti. Her iki zanlı da kesinlikle ateş emri verilmediğini belirtti. Onur'un arkadaşları olan diğer üç tanık da ateş emri duymadıklarını ifade etti.

Luay J.'nin avukatı Mark Dunsbergen, yaptığı savunmasında ateş emri verildiğini belirten tanığın Onur’un arkadaşı olduğunu ve kamera kayıtlarında bu yönde bir ifadeye rastlanmadığını dile getirdi. Avukat ayrıca Onur’un eski kız arkadaşının manipülasyonu ile müvekkiline kızgın olduğunu dile getirdi.

Mahkeme elde edilen delil ve ifadeler ışığında 31 mayıs günü zanlıların alacağı cezanın ne kadar olacağına karar verecek.

Acılı aile için tazminat davası açıldı
Bağlan ailesinin avukatı Selma Kara, mahkemede Onur Bağlan'ın annesinin kaleme aldığı mektubu okudu.  Avukat Kara, Bağlan ailesinin çektiği acıları dile getirirken, 2010'da bir oğlunu, 2015'te de eşini kaybeden acılı annenin duygularına ve sözlerini mahkemeye aktardı.

Onur'un kardeşi Umut Bağlan’da mahkemede kısa bir konuşma yaptı. Umut Bağlan, “Bu zanlıların oynadığı oyunu hayretle izliyorum. Söyledikleri doğru değil. Bunu kabul etmiyorum. Önce küçük kardeşimi, sonra babamı ve şimdi de Onur'u kaybettim. Bu adamların ellerinde küçük kardeşimin kanı var. En ağır cezayı vermenizi rica ediyorum.” dedi.

Bağlan ailesinin Avukatı Selma Kara yaşanan kayıp nedeniyle anne için 27.144 euro ve Umut Bağlan için de 17.500 euroluk tazminat davası açtı.

©Sonhaber.eu
Fotoğraf (Temsili): Ekaterına Bolovtsova - Pexel

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.