Koalisyon partileri asgari ücrete 2023 yılından itibaren her yıl yüzde 2,5 olmak üzere, 3 yıl boyunca zam yapılmasına karar vermişti. Ancak şuanda yürütülen bütçe görüşmelerinden sızan bilgiler bu planın değiştiğini gösterdi.

Den Haag’a yakın kaynakların aktardığına göre hükümet 2023 yılında asgari ücretlere tek seferde yüzde 10 zam yapacak. Yapılacak zam 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.

Henüz bu kararın netleşip netleşmediği bilinmiyor ancak plan devreye sokulursa 2023 yılında 21 yaş ve üzeri vatandaşların alacağı asgari ücret miktarı aylık 1932 euroya çıkacak. Belirlenen bu ücretin içinde yüzde 8’lik tatil payı bulunmuyor. Şuanda aynı grup için ödenen asgari ücret 1756 euro. 

Kaynaklara göre yapılan bu değişiklik; özellikle son bir yıldır artan enflasyona karşı düşen satın alma gücünü artırmak için alınan önlemler paketinin bir parçası olarak devreye sokulacak.

Koalisyon görüşmelerinde 2024 ve daha sonraki yıllar için önerilen ‘36 saatlik çalışma haftasına dayalı asgari ücret belirleme’ maddesinde bir değişiklik yapılmayacağı bekleniyor.

Koalisyon görüşmelerinin nihai sonucu önümüzdeki hafta Salı günü yapılacak Bütçe Günü’nde (Prinsjes dag) açıklanacak.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.