Bu hafta Salı günü orta öğretimde okuyan 191 bin öğrencinin katıldığı merkezi sınavlar başladı. Bu yıl sınava katılanların sayısının önceki yıllara göre arttığı belirtildi.

Bu hafta Salı günü sabah saatlerinde VMBO öğrencileri tarih ve devlet teşkilatı, havo öğrencileri müzik ve VWO öğrencileri Yunanca sınavlarına girecek. Öğleden sonra biyoloji (vmbo-kb ve vwo), matematik A ve B (havo), İngilizce (vmbo-gl ve -tl) ve Hollandaca (vmbo-bb) sınavları yapılacak. Bu turun son sınavları 29 Mayıs'ta yapılacak.

Hollanda’da binlerce sahte ödenek başvurusu yapan adam gözaltına alındı Hollanda’da binlerce sahte ödenek başvurusu yapan adam gözaltına alındı

Sınavlara giren 96 binden fazla öğrenci vmbo'da, 59 bini havo’da ve 39 binin üzerinde öğrenci ise vwo’da okumakta.

Geçen yıl yaklaşık 186 bin, bir önceki yıl ise yaklaşık 188 bin genç final sınavlarına girmişti. Vwo ve havo öğrencilerinin sayısı son yıllarda neredeyse aynı kalırken, vmbo öğrencilerinin sayısında artış oldu.

Bazı öğrencilerin sınavları ise geçen ay başladı. On binlerce vmbo öğrencisi 1 Nisandan itibaren dijital final sınavına tabi oldu. Özel eğitim öğrencileri gibi yazılı devlet sınavlarına giren öğrenciler için de sınavlar çoktan başladı.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş