Geçtiğimiz hafta Cuma gününden bu yana devam eden korona görüşmelerinde bu akşam nihai karar verilecek. Akşam saatlerinde Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge tarafından verilecek basın toplantısı öncesinde tartışmalara neden olan okulların tatilinin uzatılması konusunda, yeni bir gelişme yaşandı. 

Geçtiğimiz hafta twitter üzerinden bir açıklama yapan Eğitim Bakanı Arie Slob ve Sağlık Bakanı De Jonge, okulların erken kapanmasına gerek olmadığını belirtmişti. Salgın Yönetim Ekibi (OMT) ise bu kararın tam tersi tavsiyede bulunmuştu.

Şuanda devam eden korona görüşmelerinden basına sızan bilgilere göre, geçici hükümet OMT’nin tavsiyesini izleyecek ve 24 Aralıkta başlayacak 2 haftalık Noel tatilini bir hafta öne alacak. Bu kararın kesinleşmesi halinde okullar 17 Aralıkta kapanacak.

Bu akşam saat 19.00’da yapılacak basın toplantısında okul tatilinin yanı sıra akşam kapanma kuralı hakkında alınan yeni kararın da açıklanması beklenmekte.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©️SONHABER.EU