Weeronline'a göre Ocak ayının ilk on günü rekor sıcaklar ölçüldü. Normal şartlarda bu günlerde sıcaklık ortalamasının 3,8 derece olması gerekirken bu ay ortalamalar 9,3 derece civarında seyretti.

Yeni yılın ilk on günü son derece ılıman bir havada geçti. Weeronline meteoroloğu Rico Schröder, bundan önceki rekorun 2007 yılında ölçülen 8,8 derece olduğunu açıkladı. 2014 yılının aynı döneminde ise sıcaklıklar 8,5 derece olarak ölçülmüştü.

Schröder ocak ayının ilk on gününde ölçülen yüksek sıcaklığın aslında sürpriz olmadığını yılbaşı günü gece yarısı De Bilt istasyonunda 15,5 derece ölçüldüğünü kaydetti.

Yılbaşı gecesi olarak bakıldığında bir önceki rekor 12,1 derece ile 31 Aralık 2006 – 1 Ocak 2007 gece yarısı ölçülmüştü. Bu yıl 1 ocak gününün ilk saatlerinde de De Bilt’de ölçülen sıcaklık15,6 dereceyi buldu.

Yılın ilk günü aynı durum en az 6 Avrupa ülkesinde de gerçekleşti. Letonya, 11.1, Danimarka, 12,6, Litvanya, 14,6, Belarus, 16,4, Polonya,19,0 ve Çekya, 19,6 dereceyi gördü. 

Meteorolog Schröder önümüzdeki günlerde sıcaklıkların düşmeyeceğini belirtirken “Önümüzdeki günlerde sıcaklıklar genellikle çift hanelerde olacak ve çok yumuşak geçecek” yorumunu yaptı.

Schröder pazartesi günü ortalama 8 derece civarında seyredecek olan havanın salı akşamı ve çarşambaya kadarki gece yine çok ılıman olacağını ve sıcaklıkların 11 derecenin üzerinde olacağını tahmin ettiğini belirtti.
©Sonhaber.eu
Fotoğraf: Pixabay

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.