Geçtiğimiz günlerde Nisan ayı öncü enflasyon değerlerini açıklayan Merkezi İstatistik Bürosu (CBS) enflasyonun yüzde 5,2 olduğunu belirtti. Kurum tarafından bugün yapılan açıklamada, yaşanan nisan ayında yaşanan enflasyon artışının daha çok gıda ve içecek fiyatları ile akaryakıt fiyatlarının artışından kaynaklandığı bilgisi paylaşıldı.

CBS açıklamasına göre, nisan ayında gıda ve içecek gibi temel ihtiyaçların fiyatı, geçen yılın aynı dönemine yüzde 13 oranında artış gösterdi. Bunun yanı sıra giyim ve ayakkabı fiyatlarında artış da enflasyona etkili oldu.

Kurum açıklamasında enerji fiyatlarında düşüş yaşandığı belirtildi. CBS özellikle gaz ve elektrik fiyatlarının düştüğünü açıkladı. Geçtiğimiz ay enerji maliyetleri, geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 32,2 oranında düştü. Ancak CBS bu düşüşün yeni enerji sözleşmeleri için geçerli olduğunu, devam eden enerji sözleşmelerinde pek fark edilmediğini açıkladı.

Diğer yandan akaryakıt fiyatlarında da bir yıl önceye göre düşüş yaşandı. CBS verilerine göre nisan ayında akaryakıt fiyatları 2022 Nisan ayına göre yüzde 11,1 oranında düştü.

Hollanda’da geçtiğimiz yıl ekim ayından bu yana enflasyon değerlerinde düşüş yaşanıyor ancak şubat ve nisan ayında yükseldi. Mart ayında yüzde 4,4 olan enflasyon değeri nisan ayında yüzde 5,2’ye yükseldi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.