Meteoroloji Enstitüsü tarafından yapılan açıklamaya göre bugün sabah saatlerinde özellikle ülkenin orta ve güney kesimlerinde hafif yağmur görülecek. Günün ilerleyen saatlerinde Hollanda genelinde bulutlu ve yer yer çiseleme şeklinde yağmur geçişleri olacak. Bölgesel olarak 1 ya da 2 milimetreden fazla yağmur yağmayacağı tahmin ediliyor. Ancak akşam ve gece saatlerinde şiddetli rüzgarın etkili olması bekleniyor.

Hollanda'da bir hastane, ilaç çaldığı gerekçesiyle 5 hemşireyi işten attı Hollanda'da bir hastane, ilaç çaldığı gerekçesiyle 5 hemşireyi işten attı

Gün içerisinde güneybatı yönünden esen rüzgar ılıman bir hava yaratacak ve maksimum sıcaklık 11 derece civarında olacak.

Kıyı bölgelerinde ve IJsselmeer'in üzerinde öğleden sonra kuvvetli ila güçlü (rüzgar kuvveti 6-7) rüzgar beklenmekte.  Akşam saatlerinde kuvvetli ila yer yer fırtına şiddetindeki rüzgar (rüzgar kuvveti 7-8) etkili olacak. Rüzgar hızının Batıda zaman zaman saatte 75 ila 80 kilometreye kadar çıkacağı tahmin edilmekte. Denizde rüzgar hızı saatte 90 kilometreye kadar çıkacak. 

KNMI açıklamasında, bugün öğleden sonra ve akşam saatlerinde batı kesimleri için sarı kodlu uyarının geçerli olduğu belirtildi.

Çarşamba günü, sıcaklıklar çoğu yerde 6 dereceye kadar düşecek. Perşembe günü özellikle ülkenin doğusunda ve Limburg bölgesinde kar yağma ihtimali yüksek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.