Soğuk ve sisli bir gecenin ardından, sabah saatlerinde güneybatıdan itibaren bulutlanma artarak yağmur etkili olmaya başlayacak. Güneyden esen rüzgar, kıyı kesimlerde kuvvetli olacak.

Öğleden sonra yağmur yerini yavaş yavaş güneşe bırakmaya başlayacak ancak rüzgar şiddetini artıracak. Maksimum sıcaklık 14 derece olacak.

Öğleden sonra yön değiştiren rüzgar batıdan esecek. Ülke genelinde etkili olacak rüzgarın iç kesimlerde saatte 75 kilometreye kıyı bölgeleri ve IJsselmeer çevresinde saatte 90 kilometreye kadar ulaşabileceği belirtiliyor.

Aşırı rüzgar nedeniyle KNMI öğle saatlerinden itibaren tüm ülke için “sarı kod” uyarısı yayınladı. Enstitü, özellikle trafiğe çıkacakların çok dikkatli olması gerektiğini belirtti.

Sarı kod uyarısı yaklaşık saat 17.00'a kadar geçerli olacak.

Akşam ve gece saatlerinde rüzgar şiddetli esmeye devam edecek. Özellikle kıyı kesiminde, saatte 75 kilometreye Wadden bölgesinde saatte 90 kilometreye kadar çıkabileceği tahmin ediliyor. Bazı bölgelerde yağmur görülecek. Hava sıcaklığı 10 ila 12 derece civarında olacak.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş