Ekonomi bakanlığından yapılan açıklamaya göre; merkezi sisteme (blokverwarming) bağlı hanelerde ikamet eden vatandaşlar Nisan ayı sonundan itibaren ek enerji ödeneği almaya başlayacak. Verilecek enerji yardımı yılın ilk altı ayı için geçerli olacak. 

Geçen yıl artan enerji maliyetleri nedeniyle başlatılan ek enerji ödeneği uygulaması ortak kullanımdaki gaz ve elektrik için uygulanamıyordu. Bakanlığın son yaptığı açıklama ile artık bu hanelere de eneerji desteği verilmeye başlanacak.

Bakanlık yaklaşık merkezi sisteme bağlı olan 700 bin hanenin ek enerji yardımından faydalanacağını tahmin ediyor.

Bakanlık açıklamasında verilecek ek enerji ödeneğinin bu yılın ilk altı aylık bölümü için geçerli olduğunu belirtti. Yılın geri kalan altı aylık bölümü için ne kadar ödeme yapılacağı daha sonra belli olacak.

Merkezi sistemde ek enerji ödeneği miktarları
Verilecek ödenek miktarlar ikamet edilen konutun durumuna göre değişiklik gösterecek. Apartman dairesi şeklinde olan ve merkezi gaz veya ısıtma sistemine bağlı bulunan bağımsız konutlarda 786,45 euro ödenecek. Bu konutlarda merkezi elektrik içinse 731,13 euro ödenek verilecek.

Öğrenci odaları gibi, müstakil olmayan konutlarda da gaz ve ısıtma için 329,28 euro elektrik için ise 307,63 euro ödenecek. 

Bir konutta hem elektrik hem de ısınma merkezi sisteme bağlı ise verilecek ödenek miktarı da ikisinin toplamı olacak. Bu durumda bağımsız konutlarda hane başına 1517,58 ve öğrenci odalarında da 639,91 euro enerji yardımı verilecek.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.