Tatil rezervasyon sitesi Zoover'ın Holiday Monitor araştırmasına göre bu yıl mayıs tatilinde en fazla tercih edilen ülke Türkiye oldu.

Site üzerinden yapılan son dakika tatil rezervasyonlarının yüzde 45’inin Türkiye olduğunu belirten şirket yetkilisi, bu yıl İspanya tatilini seçenlerin sayısının toplam rezervasyonun yüzde 25’inde kaldığını kaydetti. Zoover kayıtlarına göre 2022 yılının ilk çeyreğinde seyahate gidenlerin yüzde 40’ı İspanya’yı tercih etti. 

Şirket Türkiye’nin daha fazla tercih edilmesinin nedenlerinden birinin İspanya tatilinin daha pahalı hale gelmesi olabileceğini belirtirken, uçuşların büyük sorun yaşanan Schiphol yerine Almanya’dan kalkmasının da bir etki yaratabileceğini belirtiyor.

Diğer bir tatil rezervasyonu sitesi Sunweb’e göre ise tatil için seçilen ülkeler sıralamasında Türkiye altıncı sırada yer alıyor. Bu şirkette en fazla tercih edilen ilk üç tatil noktası Yunanistan’ın Kreta ve Kos adaları ile Portekiz’in Algarve adası. 

Vatandaşların mayıs tatili ve yaz tatili için yaptığı arama sonuçlarında da değişiklikler bulunuyor. 

Zoover sitesinde mayıs tatili için en fazla Hollanda’daki olanakların arandığını belirten şirket, ikinci sırada Fransa ve daha sonra Türkiye’deki tatil olanaklarının arandığını söylüyor. 

Zoover sitesinde yaz tatili için yapılan arama sonuçlarında ise sıralama İspanya, Fransa, Hollanda, Yunanistan ve Türkiye şeklinde sıralanıyor. 

Sunweb ise Türkiye’nin özellikle yaz tatili için yapılan arama sonuçlarında ön sıralarda yer aldığını belirtiyor.

Foto: Emre Çebi - Unsplash

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın