Bu akşam yapılacak basın toplantısı öncesinde Sağlık Bakanı Ersnt Kuipers ile bir araya gelen yetkiler, gevşeme kuralları ile ilgili görüşme yaptı. Yapılan görüşmeden basına sızan bilgilere göre, hükümet gevşeme için sunulan listeye kesin onay verdi.

RTLNieuws ve AD gazeteleri tarafından yayınlanan haberlere göre;
Kafe, bar ve restoranlar ile sinema, tiyatro ve müzeler bu haftadan itibaren gece saat 01.00‘e kadar açık olacak. Bu mekanlarda Korona Giriş Belgesi kuralı geçerli olacak ancak maske, 1,5 metre mesafe ve sabit koltuk kuralı kaldırılıyor. Mekanlarda en fazla 500 kişi sınırlaması geçerli olacak.

Evden çalışma
Evden çalışma tavsiyesi tamamen kaldırılmayacak. Yeni uygulamaya göre evden çalışma tavsiyesi yarı yarıya düşürüldü. Mecburen işe gitmesi gerekenlere, mümkünse zamanın yarısında evde çalışmaya devam etmeleri tavsiye edildi.

Seyahat tavsiyesi
Yurtdışına yapılacak seyahatler için geçerli kurallarda da gevşeme olacak. Bu nedenle çeşitli ülkelerin seyahat tavsiyelerinin daha düşük bir seviyeye ayarlanacağı belirtiliyor.

Korona Giriş Belgesi 
Gevşemenin ikinci adımı olarak 25 Şubattan itibaren mekanlara uygulanan kapanış saati (Gece 01.00) ve 1,5 metre mesafe kuralları kaldırılacak. Korona Giriş Belgesi Hollanda içinde gerekli olmayacak ancak  kullanımdan kaldırılmayacak. Özellikle yurtdışına gidecek olan kişilerin bazı ülkelerde aşı sertifikası ve dijital QR kodu göstermesi zorunluluğu bulunacağı için kullanımına devam edilecek.

1G Kuralı
Kapasitesi 500 kişinin üstünde olan mekanlar, festivaller ve etkinliklerde 1G kuralı geçerli olacak. Başka bir değişle aşılı veya aşısız olduğuna bakılmaksızın herkesten test sonucunu göstermesi istenecek.

Maske
Bir buçuk metre kuralının kalktığı yerlerde maske zorunluluğu da ortadan kalkacak. Kalabalık ve 1,5 metre mesafe kuralının uygulanamayacağı yerlerde maske takmak mecburi olacak. Sadece toplu taşımada, havaalanlarında ve uçaklarda maske takılması gerekecek.

Bakan Kuipers toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, kalabalığın yoğun olduğu yerlerde maske kullanmanın bir önlem niteliğinde olduğunu bu nedenle uygulamanın devam edeceğini belirtti.

Test yapma ve şikayet durumunda evde kalma gibi temel tedbirler de şimdilik uygulanmaya devam edecek.

Basın Toplantısı
Sağlık Bakanı Ernst Kuipers bu akşam saat 19.00’da verilecek basın toplantısında bu haftadan itibaren uygulanacak tüm kuralları kamuoyu ile paylaşacak.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz: t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın