Hollanda’nın Leidschendam kentindeki ünlü alışveriş merkezi Mall of the Netherlands alışverişin yanı sıra merkezde görülen fare ve diğer haşerelerle de gündemde kalmaya devam ediyor. Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA alışveriş merkezindeki Jumbo süpermarketi mağaza içinde görülen fareler nedeniyle geçici süreyle kapattı.

Merkezde haşere şikayetleri bitmiyor
Zaman zaman alışveriş merkezindeki farklı alanlarda ve mağazalarda görülen haşerelerle ilgili şikayetler devam ediyor. Temmuz ayında merkezdeki bir Yunan restoranının salata barında, yiyecekler arasında dolaşan fare görüntüleri gündem olmuştu.

İki ay önce yaşanan bu olaydan sonra şimdi de aynı merkezde bulunan Jumbo süpermarketinde fareler görüldü. Ancak bu sefer Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA affetmedi ve Cuma günü marketin kapılarına kilit vurdu.

Jumbo market sözcüsü alışveriş merkezindeki haşere probleminin tekrarlanan bir problem olduğunu dile getirirken, “Bu Mall of Nederlands’da mevcut ve bilinen bir sorun” şeklinde ifade kullandı.

Sözcü; merkezin genelinde bilinen bu soruna rağmen, gıda satıcısı olarak şu anda kapılarını kapatan tek firma olduklarına dikkat çekti ve “Süpermarketin çevresindeki dükkanların açık kalmasına izin verildi.” diyerek kapatma kararına tepki gösterdi.

Jumbo sözcüsü, zararlı haşerelerle mücadele için daha önceden de çeşitli önlemler denendiğini belirtirken, ancak haşerelerin Mall of the Netherlands'ın hava arıtma kanalları gibi genel bölümlerinden geldiğini belirtti ve “alışveriş merkezinden gelen haşerelerle sürekli karşılaşıyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

Hollanda Gıda ve Tüketim Malı Güvenliği Kurumu NVWA sözcüsü ise “Süpermarket farelerin verdiği rahatsızlık nedeniyle kapalı. Müfettişler bugün ihlalleri tespit etti.” açıklamasında bulundu.

Jumbo şartları yerine getirirse yeniden açılabilir
Süpermarketin ne zaman açılacağı belli değil ancak kapılarını açması için NVWA’nın koyduğu şartları yerine getirmesi gerekmekte. Buna göre; önce marketteki tüm eşyaların boşaltılması, farelerin zarar verdiği tüm ürünlerin atılması, mağaza içinde duvarlarda vb. yerlerde delikler ve çatlakların kapatılması ve mağazanın iyice temizlenmesi gerekmekte.

Bu durumun Jumbo için gerçekten can sıkıcı bir durum olduğunu belirten NVWA sözcüsü, firmanın tüm şartları yerine getirdikten sonra tekrar kapılarını açmak için başvuru yapabileceğini belirtti. Yapılacak başvuru sonrası müfettişlerin denetiminden onay alan mağaza, tekrar müşterilerine kapılarını açabilecek.

Jumbo; NVWA’nın kendisinden istediği şartları çok kısa sürede yerine getirmek için gayret göstereceklerini dile getirdi. Süpermarket zinciri ayrıca Mall of the Nederlands yönetiminin de  "alışveriş merkezindeki tüm girişimciler için bu sorunu kesin olarak çözme" sorumluluğunu üstleneceğini varsaydığını vurguladı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.