Pazar günü çeşitli sosyal medya platformunda, Rotterdam’daki bir düğüne giden ve düğünden sonra kendilerinden haber alınamayan bir aile hakkında çokça paylaşım yapıldı. Yine Pazar günü Streefkerk civarında nehirde ceset görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçen polis yapılan araştırmada iki kişinin cesedine ulaştı. Pazartesi sabah devam eden araştırmada ise iki kişinin daha cesedine ulaşıldı.

Son olarak Gouda belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Lek nehrinde bulunan cesetlerin kimliklerinin tespit edildiği ve Pazar günü ortadan kaybolan aile olduğunun kesinleştiği aktarıldı.

Belediye Streefkerk yakınlarında Lek nehrinde bulunan dört cesedin aynı aileden anne, baba ve iki yetişkin kızı olduğu bilgisini doğruladı.

Belediye açıklamasında “Gouda'nın dört sakininin hayatını kaybetmesine şaşırdık ve üzüldük. Düşüncelerimiz aileleri ve yakınlarıyla birlikte” sözlerine yer verildi.  Tüm acil servislerine gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür eden belediye “Aileden isteklerinin ne olduğunu duyana kadar herkesin temkinli davranmasını rica ediyoruz.” uyarısını yaptı.

Lek nehrinde 4 ceset bulundu

lek
Alblasserdamsnieuws.nl sitesinde yer alan ve henüz polis tarafından teyit edilmeyen bilgiye göre, bulunan cesetler bir ailenin dört üyesine ait. Habere göre baba, anne ve iki yetişkin kızı Rotterdam’da katıldıkları bir düğünden dönüyordu. 

Pazar günü sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda Rotterdam'daki bir düğünden sonra kendilerinden haber alınamayan ailenin gri renkli Nissan marka bir araçla seyahat ettiği belirtilmişti.

Polis dün öğleden sonra gelen “suda bir kadın var” ihbarı üzerine sağlık ekipleri ile birlikte olay yerine geldi. Kadın sudan çıkartıldığında hayatını kaybetmiş olduğu anlaşıldı. Saatlerdir ölü olan kadın, adli tıp soruşturması için Groot-Ammers'taki kuruma kaldırıldı.

İkinci beden ise akşamüzeri, polis helikopteri araştırmasında Groot-Ammers yakınlarında bulundu. Nehir trafiği durdurularak bir kadına ait olan beden, sudan çıkartıldı. 

Bu arada polise gelen başvuruda hala iki kişi ve bir arabanın kayıp olduğu bilgi üzerine aramalar yoğunlaştırıldı. Polis ve Rijkswaterstat botları nehirde devriye gezdi. Gece saatlerinde nehirde yapılan aramada araba bulundu ve içerisindeki bir kadın bir erkek cesedi çıkartıldıktan sonra araç sudan çekildi.

Yapılan ilk açıklamada, kimliklerin tespitinin yapılmaya çalışıldığı, olayın büyük ihtimalle bir kaza sonucu oluştuğunun düşünüldüğü kaydedildi. 

Schoonhoven İtfaiyesinden yapılan paylaşım:

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.